• Kontakta oss: 070-441 60 12
  • Maila oss: nanna@clasonglas.se
  • Öppettider Tidsbokning

Tjänster

Blyinfattning

Så här går det till att beställa ett blyglasarbete. Idéskisser arbetas fram i nära samråd med beställaren. Eller så har kunden en egen skiss som jag förvaltar. Utifrån motivskissen kan man göra en exakt kostnadsberäkning och en tidsplan för färdigställandet. Detta sker ofta via epost. När det konstnärliga uttrycket känns rätt, är det dags att välja glas i passande färg och av lämplig kvalitet.
Har man möjlighet är det en fördel om man kan mötas i glasverkstan i Stockholm, eftersom glas är vackrast i verkligheten.

Renovering

Om det rör sig om större renoveringsuppdrag börjar man med att lämna en offert. Blyglaset med båge transporteras till min verkstad och ersätts med byggfönster under renoveringen.
Det är ofta lämpligt att renovera blyinfattningarna i samband med underhålls målning av fönster, då man måste plocka ut blyglasen från sina bågar för att kunna renovera dem. I sådana fall utförs arbetet i nära samarbete med andra aktörer.

Dokumentation sker löpande fram till slutbesiktning. Smålagningar såsom några spräckta glas i en infattning kan jag laga på plats.
Vid mindre uppdrag såsom fönster från villor eller enstaka fönster kan jag laga och måla fönsterbågar med karmar, eller bara byta vanligt fönsterglas som gått sönder.

Motivblästring & Glasgravyr

Blästrat glas är när glasytan är frostad. Passar utmärkt för totalt insynsskydd eller på andra glas såsom bruksglas med kundanpassad blästrad dekor t ex för bröllopspresenter eller företagslogga.
Glasytan kan frostas på olika sätt t ex: Enkel blästring av där glaset frostas en omgång. Mönstret blir endimensionellt. Djupblästring vilket ger den blästrade dekoren en mer tredimensionell känsla. Glasytan frostas flera gånger och då blir det relief i glaset.

Att beställa ett blästrat arbete går till ungefär på samma sätt som vid blyinfattningarna. Man enas om ett vackert passande motiv. Men i stället för att välja färger o glas tar jag fram ett blästerprov, oftast av någon detalj ur det tänkta motivet.

Kurser

Jag håller kvällskurser i hantverket bakom Blyinfattat glas.
Mindre kvantiteter av färgat glas och material finns till försäljning i min verkstad, men man måste boka tid först på tel 070 4416012

För mer information om kurserna kontakta Annika Ingeson på Studieförbundet Vuxenskolan
Telefon 08-6790371 E post: annika.ingeson@sv.se